Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το κάπνισμα είναι αργός θάνατος

… του είπανε του ραγιά και κείνος άναψε κι άλλο!

Αθάνατε έλληνα, ήταν γραμμένο κάποτε με κατακόκκινα γράμματα σε ένα μισογκρεμισμένο τοίχο στα στενά της Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας. Αθάνατε έλληνα! Ότι και να γίνει εσύ θα κυρίξεις την ανταρσία σου και θα πετύχεις το σκοπό σου, ένα σκοπό τον οποίο δεν ορίζει η λογική αλλά τα παράξενα πάθη σου.

Σε όλη την Ευρώπη σιγά σιγά προσαρμόστηκε η κοινωνία στους φηφισμένους νόμους κατά του καπνίσματος σε χώρους που ενοχλούνται οι τρίτοι και δη μη καπνίζοντες, στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε για το ποιος τους έδωσε την άδεια να μας κάνουν "νούμερα"…

Οι "Τους" είναι μια κατηγορία θνητών -υποθέτω- που ποτέ δεν κατάλαβα ποιοι είναι, από πού έρχονται ή τι στόχο έχουν. Χωρίς πρόσωπο ή όνομα, ευθύνονται όμως για όλα τα δεινά. Μας έκλεψαν. Μας αγοράζουν. Μας εκμεταλεύονται. Μας πούλησαν. Μας θανατώνουν… και τώρα αφαιρούν τη μόνη -που απόμεινε- χαρά του θεριακλή!

Το ότι ο νόμος είναι τετελεσμένο γεγονός, μερικές καινούριες γραμμές στα συνταγματικά κατάστοιχα που μπορεί να ανατραπεί μόνο από τον επόμενο του εαυτού του, δεν μας λέει και πολλά. Για μας μόλις κυρίχθηκε η έναρξη των συνομιλιών… Τώρα θα δούμε τα καλά και τα κακά, θα εξετάσουμε τα πιθανά παράθυρα μιας κι ένας τέτοιος νόμος πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής -μόνο- οικονομίας (καλά μόνο με τσιγάρα και τα συναφή τους πλούτιζε αυτό το κράτος;), μετά θα αρχίσουμε τις διαδηλώσεις κατά τις οποίες θα κάψουμε μερικές ακίνητες περιουσίες στο όνομα του άδικου καπιταλιστικού συστήματος και της αντι-αμερικάνικης εξουσίας… μετά θα πάμε σε καμιά ταβέρνα να χλαπακιάσουμε τον άμπακα… και μετά η ζωή συνεχίζεται… Ο Μήτσος επιστρέφει σπίτι τραγουδώντας καντάδες μεσοστρατίς, ο Γιώργης θα πάει να βρίσει τη γυναίκα του που τελικά εκείνη φταίει για όλα, το Μαράκι θα περάσει από τα εξάρχεια να δεί αν ξέμεινε κανένας σύντροφος για ένα ποτάκι… κι η γυναίκα του Γιώργη θα πάει τα παιδιά για ύπνο να μην ακούν… όλα καλά.

Προς τι ο σαματάς;

Αθάνατε έλληνα. Μήπως γι' αυτό το κομμάτι του χαρακτήρα σου πέρσυ, με τα παράξενα εμβόλια κατά της θανατηφόρου επιδημίας* της μεξικάνικης γρίπης, ήσουν ο μόνος ευρωπαίος που δεν στήθηκε ώρες στην ουρά για να ρουφήξει το "αμφίβολο" εμβολιακό παρασκεύασμα; Μήπως κάτι τέτοια σε σώζουν από ''ουσίες'' που είχαν σαν σκοπό να σε υποτάξουν και συ τελικά όλο ξεφεύγεις με μαστοριά κι έτσι παραμένεις αντάρτης και μια ζωή στα χαρακώματα; Και πάντα Γιώργης, Μήτσος, Μαράκι… γυναίκα του τάδε… δεν έχουμε Georgeς, ούτε Stewardς ή Elisabethς, στην Ελλάδα. Παραμένουν οι Μήτσηδες να αλλωνίζουν και να ορίζουν! Και είναι οι άτιμοι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

                                     ***

- Γλυκέ μου, το κάπνισμα είναι αργός θάνατος!!!
- E, και; Ποιος βιάζεται να πεθάνει;

* Ασχετότατο: Η θανατηφόρος επιδημία της Μεξικάνικηες γρίπης αρίθμησε πέρσυ καμιά 100, άντε 200 θανάτους παγκοσμίως και σε άτομα με επιβαρυμένη υγεία, όταν η κανονική γρίπη θερίζει χιλιάδες κατ' έτος και τα ατυχήματα από επίθεση ρινόκερου σε σαφάρι στην Αφρική είναι τουλάχιστον παρα-πολλαπλάσια (σύμφωνα με τις έρευνες του πάντα accurate «Φάε ένα μαλ*κα») και για αυτά δεν πήρε κανείς μέτρα αντιμετώπισης!!!

4 σχόλια:

  1. Έξω οι βάσεις του θανάτου!
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!
    Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά!
    Νόμος - ειναι - το δίκιο του Εργάτη!
    Φονιάδες των λαών! Αμερρρκάνοι!
    Αλλαγή! Αλλαγή! λαϊκή συμμετοχή!
    Να καεί, να καεί το μπουρδέλο, η Βουλή!
    .
    .
    .
    Γκαρσόννννν! λεκιάστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααααυτό ακριβώς εννοούσα... μ΄ αρέσει να με καταλαβαίνουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι παρεξηγήθηκα με αυτά που έγραψες για το Μαράκι...! Πονεμένο κορίτσι, μόνο... ούτε ένα ποτό να μην πάει να πιει, σε ρωτάω??? Είναι και συνονόματή μου!!!
    Με όλα τα άλλα συμφωνώ και εγώ!!!χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, όχι... Να πάει να πιεί ποτό!!!! Ο λαός απαιτεί... κτλ, as above well said!

    Α, καλά, με όλα τ' άλλα συμφωνώ και γώ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή